עמוד ראשי  |  התחבר או אם אינך עדיין רשום, הרשם בחינם.
  בלוגר  

אודות
נושאים
מתכונים  (36)
סדנה  (25)
סלט  (11)
עוף  (11)
מזרחי  (9)
מידע  (6)
תמני  (5)
בשרי  (3)
דגים  (2)
תימני  (2)
איטלקי  (1)
סדנא  (1)
קערה לכל פועל .....


במרק ברגל ימין


עופות ובעלי כנף
מרקים ליום חורפי
קינוחים

זית כבוש לא יוחזר

15/07/2015 09:48
פוקסי99
סדנה


אז בשבוע שעבר מסקתי את אחד משני העצים אשר בגינה
שמתי בקערת נירוסטה גדולה הוספתי מים
וכך במשך השבוע החלפתי מים בוקר וערב
היום לאחר שבוע אני ממשיך בתהליך הכבישה
אני כובש זיתים כפי שלימד אותי חבר דרוזי

אז קדימה
הינה המרכיבים על קרש החיתוך




דוחף לבקבוק את הלימון, הלימון חתוך לרצועות ארוכת כדי שיכנס בקלות לפתח הבקבוק



גם השום חתוך לרצועות בנוסף לחיתוך כדיי שיכנס גם שטח המגע עם המים יגדל והשום יורגש יותר




וגם פלפל חריף, אני משתמש בפלפל חריף אשר אני מגדל בגינה ואז אני יודע את רמת החריפות שלו ולא מצפה לי הפתעה כאשר הזיתים יהיו מוכנים

וטיפ שלי
כל הפלפלים טובים לאכילה ובישול
למי שאין גינה כדאי לרכוש אדנית עם שני שיחי פלפל לשים בחלון במקום שיש אור השיחים מניבים פרי כל השנה




וכך נראית התחתית של הבקבוק לפני הוספת הזיתים



אני משתמש בשתי שיטות להכנסת הזיתים
אחד לוקח את הזיתים בכף היד מניח על פתח הבקבוק ונותן לזיתים לפול פנימה
בשיטה השניה חותך את ראש הבקבוק מניח אותו הפוך על פתח הבקבוק וזורק פנימה אט אט את הזיתים
בתמונה השיטה של כף היד



השיטה השניה עם ראש הבקבוק כמשפך




ממלא את הבקבוק עד מחציתו בזיתים ומכה מעט עם הבקבוק על השיש כדי שהזיתים "יישבו טוב"
ומוסיף שוב לימון שום ופלפל חריף




ומוסיף זיתים עד גובה הפקק




מכה את תחתית הבקבוק על השיש לצמצום רווחים בים הזיתים ורואים שגובה הזיתים ירד לעומד התמונה הקודמת



מוסיף שוב לימון פלפל ושום



ממלא את הבקבוק במים זה תהליך המדידה אני ממלא במים ואז שופך את המים לכוס וסופר כמה כוסות כדי לתכנן את הכנת התמיסה בשיטה זאת אני גם שוטף שוב את הזיתים



סופר כוסת בניקוז המים מהבקבוק



ממלא בכלי את כמות המים אשר ספרתי




ועכשיו!! ההפתעה
לוקח ביצה לא מבושלת
שוטף הייטב עם סקוטש וסבון
מכניס לכלי עם המים ומוסיף אט אט מלח
כאשר המים הופכים לתמיסה בגלל המלח המשקל הסגולי עולה לפי יחס המלח והמים
כאשר הביצה צפה זה היחס הנכון
יש להפסיק את הוספת המלח כאשר הביצה מתחילה לצוף
בתמונה שטיפת הביצה




הביצה בתחתית הכלי



מלח בתחילה כפית גדושה לכל כוס מים, לאחר מכן במנות של חצי כפית עד אשר הביצה צפה



ממליץ לאפשר לביצה לצוף לא במלואה כך אנחנו בטוחים שלא הוספנו יותר מידיי מלח



שופך את התמיסה לבקבוקים ומקפיד לא להוסיף את המלח אשר נמצא בתחתית הכלי החישוב של התמיסה הוא לפי הנוזל ללא המלח שלא נמס



מוסיף שמן זית, תפקיד השמן הוא לשמש חוצץ בין תמיסת הכבישה לבין האוויר כדי למנוע עובש והזיתים עלולים להיות רכים




מכוון שלא שברתי את הזיתים הזמן עד שיהי מוכנים ארוך יותר כחודש



זהו תם התהליך לדעתי הוא פשוט, לא?
כתיבת תגובה:
שמכם:

אימייל:

קישור:

תגובה:


הקלד את המספר המופיע בתמונה:

קבלת עדכונים
רוצים לקבל הודעה במייל בכל פעם שהבלוג שלי מתעדכן ?

עדכוני RSS
חיפוש
מתכונים מנצחים
סדנאות אוכל
מידעון
מבחר סלטים לכל דורש