עמוד ראשי  |  התחבר או אם אינך עדיין רשום, הרשם בחינם.
  בלוגר  

אודות
נושאים
מתכונים  (36)
סדנה  (25)
סלט  (11)
עוף  (11)
מזרחי  (9)
מידע  (6)
תמני  (5)
בשרי  (3)
דגים  (2)
תימני  (2)
איטלקי  (1)
סדנא  (1)
קערה לכל פועל .....


במרק ברגל ימין


עופות ובעלי כנף
מרקים ליום חורפי
קינוחים

עלי גפן ממולאים בסגנון כורדי

15/07/2015 09:55
פוקסי99
סדנה, מזרחי


שלום לכולם משתף אותכם בתהליך הכנת עלי גפן ממולאים
מקווה שיעזור לראלו אשר פוחדים מהתהליך

2 כוסות אורז ריזוטו (אורז עגול)
חבילה בצל ירוק
בצל יבש גדול חתוך דק
חבילה שמיר חתוך דק
עלי גפן


שוטפים הייטב את עלי הגפן ממליץ לבדוק הייטב שאין חלזונות או חרקים צמודים לעלים לשומרי הכשרות ממליץ להשרות במים עם חומץ לחצי שעה לפחות כידי שכל החרקים יתנתקו מהעלים ולשטוף הייטב את העלים בגמר ההשריה.
לאחר השטיפה להניח בקערה ולשפוך מים רתוחים ל5 דקות צבע העלים ישתנה מירוק מבריק לירוק כהה
לשפוך את המים להכין משטח עבודה ממליץ בגלל התהליך לשבת ליד שולחן ולמלא תוך כדיי ישיבה.
להכין סיר רחב לרפד את תחתית הסיר עם עלי גפן אני משתמש בעלים הקטנים או הפגועים.
שמים את העלה על שולחן העבודה לוקחים מילוי בכף שמים במרכז העלה מקפלים ציצין צקפלים משמאל ומגלגלים עד קבלת מעטפה ובתוכן המילוי העדה הכורדית מעינה את היפרח כאשר הוא תבה ולא סיגר תראו בהמשך..
בתמונה עלי הגפן לאחר שקטפתי במקרה זה העלים הם של מוסקט



משרה את האורז במים רותחים תוך עירבול האורז במים



בוררים בצל ירוק טרי מנקים הייטב ומכינים לחיתוך



וקוצץ דק בכוונה לחתוך דק אבל לא דק מדיי כמו שרואים בתמונה



קוצץ דק בצל יבש
וסוד קטן כדיי שנבכה פחות בזמן החיתוך רצוי שהסכין תהיה חדה ככל הניתן ובזמן החיתוך לא יווצר מצב של מעיכת הבצל מכוון שאז הבצל מגיר נוזלים אשר מרחפים באויר וגורמים לגירוי בעינים.



קוצץ דק שמיר טרי, חשוב להשתמש בשמיר טרי ומוצק שמיר לא טרי נראה רפוי וללא ארומה



מוסיף הכל לקערת האורז, לאחר ששפכתי את המים אשר בהם השריתי את האורז



מוסיף מלח לימון, כמו בתמונה אני מוסיף לפי העין אני ממליץ לכמות של שני כוסות אורז להוסיף כפית מחוקה של מלח לימון



מוסיף פלפל שחור
האמת שבמתכון הכורדי המקורי לא מוסיפם פלפל שחור אבל אצלי במשפחה נהוג להוסיף כחצי כפית וכמו כן כפית מלח



בוחש הייטב את מרכיבי המילוי, כאשר הכל בחוש הייטב ניתן להתחיל במלאכת המילוי



זורק את עלי הגפן הטריים, לקערה (לא זכוכית שלא תתפקעה במעבר ממים קרים למחם רותחים)



ולאחר השטיפה תוך בחישה חזקה של העלים כדיי שהחול(במידה ויש) יתנתק וכמו כן דברים לא רצויים שופך את המים וסוחט מעט את העלים להוצאת רוב המים




שופך מים רתוחים ומשאיר את העלים עד שינוי צבע העלה לחום כהה בערך 5 דקות כך גם העלה מתרכך



והעלים מוכנים לעבודה


מרפד את תחתית הסיר בעלים הפגועים והקטנים וזאת כדיי שהממולאים לא ידבקו לתחתית בזמן הבישול



העלה על משטח העבודה בתמונה הבאה העלה עם האורז במרכזו כמו שכתבתי כף של מילוי



פורס את עלה הגפן על משטח העבודה



מקפל מיימין ומקפל משמאל



ומגלגל מלמטה למעלה



מסדרים יפה על העלים בתחתית הכלי



מוסיפים מים עד גובה הממולאים
במתכון המקורי מוסיפים מים נקיים אצלנו נהוג להוסיף למים מלח לימון ומלח רגיל



מניחים צלחת כבדה על הממולאים כדי שלא ינועו בזמן הבישול ויפרדו או יפתחו



סוגרים עם מכסה ומבשלים כשעה



בתאבון

קבלה
15/07/2015 10:33
יאמי
כתיבת תגובה:
שמכם:

אימייל:

קישור:

תגובה:


הקלד את המספר המופיע בתמונה:

קבלת עדכונים
רוצים לקבל הודעה במייל בכל פעם שהבלוג שלי מתעדכן ?

עדכוני RSS
חיפוש
מתכונים מנצחים
סדנאות אוכל
מידעון
מבחר סלטים לכל דורש