עמוד ראשי  |  התחבר או אם אינך עדיין רשום, הרשם בחינם.
  בלוגר  

אודות
נושאים
מתכונים  (36)
סדנה  (25)
סלט  (11)
עוף  (11)
מזרחי  (9)
מידע  (6)
תמני  (5)
בשרי  (3)
דגים  (2)
תימני  (2)
איטלקי  (1)
סדנא  (1)
קערה לכל פועל .....


במרק ברגל ימין


עופות ובעלי כנף
מרקים ליום חורפי
קינוחים

לחוח לניגוב או בסיבוב

15/07/2015 13:04
פוקסי99
סדנה, תמני


להרבה מאיתנו הכנת לחוח נראה גדול עלינו
ראיתם שזה לא כל כך מסובך, ועם הזמן גם משתפרים,
אז לא לפחד וגם עם לא הצליח בהתחלה, לא נורא להמשיך כמעט תמיד בהתחלה זה לא הולך
ובהמשך זה רץ

מצרכים
5 כוסות מים
2 כפות סולת
כף מלח
1/2 1 כף שמרים יבשים
כפית סוכר
8 כוסות מים (או יותר)

שופך 5 כוסות מים זכים לקערה גדולה.



מרתיח שני כוסות מים בסיר קטן, כאשר המים רותחים מוסיף את שתי כפות הסולת,



מבשל עוד כ2 דקות תוך ביחישה
מוריד מהכיריים ומוסיף כוס מים פושרים, בוחש ומוסיף את הבלילה מהסולת לקערת המים



מוסיף את המלח



ואת הסוכר



בוחש שוב ומוסיף את השמרים.

שפכתי את השמרים למים לפני שער החומרים אבל תוך כדיי העשיה החלטתי שעדיף שאוסיף את השמרים למים לאחר שהמלח והסוכר נבחשט הייטב ולא יווצר מצב של מגע ישיר בין השמרים למלח מרוכז ולכן בהוספת השמרים המים צלולים



לנוזלים מוסיף בהדרגה את הקמח



ולש עד קבלת עיסה חלקה אני בחשתי גם עם בלנדר סטיק.

סוד קטן: שמתם לב שהבלנדר צהוב באזור הסכין המסתובבת, פשוט לפני כן הכנתי מרק ארטישוק אשר חלק מהתבלינים היה חוויג' למרק אשר מכיל כורכום, וכורכום הוא פשוט צבע שלא יורד



העיסה מוכנה ומבעבעת הוכחה שהשמרים פעילים.



שם בצד להתפחה של שעתיים לפחות,
יש לקחת בחשבון שהעיסה מאד נוזלית, ועם הקערה לא תהיה מספיק גדולה תוך כדי התפיחה הכל יזל לנו על השיש.


לאחר שעתיים בוחש שוב את העיסה אשר תפחה, ובמקרה שהיא לא נוזלית מספיק מוסיפים מים(בשלב זה אני הוספתי חצי כוס מים)

מכינים קערה גדולה עם מים קרים, וזה יהי מתקן קירור המחבתות שלנו, פשוט לאחר הכנת הלחוח נשים בזהירות את המחבת במים המחבת צץ ובנתיים מתקרר.



מורח מרגרינה בשכבה דקה על תחתית המחבת



שופך מהבלילה למחבת
בוחש הייטב את העיסה התפוחה ועם היא מא מספיק נוזלית מוסיף מים ובוחש
מורח שכבה דקה של מרגרינה, שופך מצקת שלמה של העיסה, מסובב מעט את המחבת שהעיסה תזל על תחתית המחבת ולכיריים על אש חזקה



ונותן לבלילה לנזול בתחתית במחבת אין צורך שהעיסה תמלא את כל תחתית המחבת



והבועות מתחילו לצוץ כאשר המחבת על האש מספר שניות לאחר שהמגש על הכיריים מתחילו להיווצר בועות של אוויר צבע העיסה מתחלף מלבן לאפור צהוב



בועות אשר הופכות לקדחים בכל הלחוח



מכסה את המחבת ומעביר ללהבה הקטנה אשר הכנתי מראש לדקה כדי שהחלק התחתון יקבל צבע חום בהיר נהדר



תהליך קירור המחבת
לאחר הורדת הלחוח המוכן לוקחים את המחבת החם ושמים על המים אין מה לדאוג המחבת צף.
התחילה נשמע אפילו קול עמום שנובע מתהליך הקירור המהיר אין מה לדאוג זה מוכיח שהתהליך יעיל



לאחר שהמחבת התקרר מנגבים במגבת מטבח את תחתיתו אחרת כאשר נשים אותו על הכיריים נשמע קולות נפץ ורעשים
ומכאן כל השלבים מחדש מורחים מרגרינה ויוצקים במצקת עד גמר העיסה



ולתוצאה






כתיבת תגובה:
שמכם:

אימייל:

קישור:

תגובה:


הקלד את המספר המופיע בתמונה:

קבלת עדכונים
רוצים לקבל הודעה במייל בכל פעם שהבלוג שלי מתעדכן ?

עדכוני RSS
חיפוש
מתכונים מנצחים
סדנאות אוכל
מידעון
מבחר סלטים לכל דורש