עמוד ראשי  |  התחבר או אם אינך עדיין רשום, הרשם בחינם.
  בלוגר  

אודות
נושאים
מתכונים  (36)
סדנה  (25)
סלט  (11)
עוף  (11)
מזרחי  (9)
מידע  (6)
תמני  (5)
בשרי  (3)
דגים  (2)
תימני  (2)
איטלקי  (1)
סדנא  (1)
קערה לכל פועל .....


במרק ברגל ימין


עופות ובעלי כנף
מרקים ליום חורפי
קינוחים

ג'חנון לשבת

15/07/2015 13:06
פוקסי99
סדנה, תמני


1 קילו קמח
6 כפות סילאן
כפית גדושה מלח
חבילה אבקת אפיה (לא חובה)
3/4 2 כוסות מים


את כל החומרים מניחים במיקסר ולשים לבצק דביק ונוזלי



מכינים משטח עבודה שופכים קמח על המשטח שופכים את הבצק מקערת המיקסר על משטח העבודה אשר הכננו



ומתחילים ללוש בית תוך הוספת קמח למשטח עד אשר מתקבל בצק לא דביק ונעים למגע



מחזירים לקערה מצפים בשמן אני שופך מספר טיפות שמן לקערה מחזיר את כדור הבצק מגלגל אות עד שכולו מצופה


ממשיך בעיסוקים הרגילים שלי אחרי כשעה או יותר(לזמן אין משמעות) לש את הבצק שוב כ5 דקות ומחזיר לקערה מצפה בשמן
וכל שוב לאחר כשעה או יותר


 
אני נוהג ללוש את הבצק כ3 פעמים.
בפעם הרבעית לש את הבצק מכין ממנו "נחש" חותך לגודל אשר ממנו נכין את הכדורים



מנקה את השיש משאריות הקמח שופך בצידי השיש שמן מגלגל בין כפות הידיים לקבלת כדור מגלגל את הכדור בשמן כדיי שייצופה ומניח בשמן וכך את כל הכדורים צריכים להתקבל הין 16-20 כדורים



לאחר כחצי שעה לורח את הכדור ופותח ביו שני הידיים בעדינות לפב ברוחב כ5 ס"מ ובאורך כ30 ס"מ מיח על השיש מדביק צד תחתון בלחיצה ומדביק צד עליון



ועכשיו תופס את הצד הימני של הפס במרכזו מרים מעט ומושך הצידה בעדינות הבצק נמתח כמו גומי


וכך אני מושך במרכז ומדביק לשיש  לוקח עכשיו את הצד התחתון ומושך ומדביק בלחיצה ולוקח את הצד העליון ואותו הדבר
חוזר על הפעולה גם בצד שמאל של הפס.



מתקבל עלה מרובע ולאחר אימון אפילו כל כך דק שהוא שקוף
מורח מרגרינה רכה על העלה בשכבה דקה תוך הקפדה לא להעביר את היד ללא מרגרינה כדי שלא לקרוע את הבצק




מקפל מימין למרכז מקפל משמאל למרכז מורח נעת מרגרינה שוב




ומגלגל תוך מתיחה קלה



לוקח את סיר הג'חנון מרפד בפיתה קפואה
כדי לנצל את הלחות תוך כדיי האפיה



ומניח את הג'חנונים שתי וערב בסיר



בסוף מכסה בנייר המרגרינה



לתנור בחום של 100 מעלות עד הבוקר,



במקביל מבשל בתחילה את הביצים בסיר עד שנהיות קשות ואז מסדר אותם על הג'ינון מעל נייר המרגרינה

מכוון שאצלי במשפחה לא אוהבים את הביצים חומותמדיי אני מוסיף אותם מוקדם בבוקר
והג'חנון נאכל בסביבות הצהריים




ועוגת הג'חנון מוגשת על השולחן
אני נוהג להשאיר את הג'חנונים כפי שיצאו מהסיר וכל אחד " קורע" לעצמו את החלק לאכול


כתיבת תגובה:
שמכם:

אימייל:

קישור:

תגובה:


הקלד את המספר המופיע בתמונה:

קבלת עדכונים
רוצים לקבל הודעה במייל בכל פעם שהבלוג שלי מתעדכן ?

עדכוני RSS
חיפוש
מתכונים מנצחים
סדנאות אוכל
מידעון
מבחר סלטים לכל דורש