עמוד ראשי  |  התחבר או אם אינך עדיין רשום, הרשם בחינם.
  בלוגר  

אודות
נושאים
מתכונים  (36)
סדנה  (25)
סלט  (11)
עוף  (11)
מזרחי  (9)
מידע  (6)
תמני  (5)
בשרי  (3)
דגים  (2)
תימני  (2)
איטלקי  (1)
סדנא  (1)
קערה לכל פועל .....


במרק ברגל ימין


עופות ובעלי כנף
מרקים ליום חורפי
קינוחים

כך אני מכין מרק ארטישוק

15/07/2015 13:39
פוקסי99
סדנה
הייתי השבוע בקניות וראיתי ארטישוק נהדר כמעט בחינם והחלטתי לרכוש ולהחליט מאוחר יותר
אז החלטתי להכין מרק ארטישוק
יצא כל כך מיוחד שלא נתן לי ליבי לא לשתף אותכם.
אז נתחיל
זה הארטישוק
ראשית שימו לב בניגוד למקובל אני רוכש אותו עם הגבעול העבה והארוך שיש



אני חותך את הגבעול קרוב ל"פרח" מוריד פרוסה דקה מצידו השני




מקלף את הגבעול
ולידיעתכם: הוא ניתן לאכילה כך, והוא טעים מאד ובריא מאד תנסו ותוכחו




חותך את הארטישוק
באמצע לאורכו, ראו כמה הוא יפה





חותך את השערות בתחתית הארטישוק
אני משתמש בסכין צורתית וחדה זאת ראו כיצד הסכין מגלחת את השערות



והארטישוק נקי




חותך את העלי הארטישוק בערך באמצע והם מוכנים לבישול




מוסיף את שאר המרכיבים:
בטטה.
סלרי שורש
בצל אדום(לא חייב להיות אדום)



והכל לסיר ..... להתחלת תהליך הבישול




מוסיף תבלינים:
מרק עוף
כמון
חוויג' למרק
פלפל שחור
מרק בצל
ו5 עלים של דפנה אני סופר אותם מכוון שבגמר הבישול לפני הריסוק אני מוציא אותם



ומוריד את הקצף בזמן הרתיחה



ומבשל עד לכדי ריקוח




ומרסק עם סטיק בגמר הבישול
עובר אט אט בתנועות עגולות בסיר עד אשר מתקבל מרק סמיך ומהביל



ולאלו אשר הרימו גבה ובצדק!!!
נכון אלו שמכירים את הארטישוק יודעים שלא נוהגים לבשל את העלים מכוון שהם מכילים סיבים נוקשים אשר לא מתרככים בבישול
אבל בשר העלים הוא טעים ונותן גוון מיוחד לטעם המרק
אז זאת ההמצאה שלי (אני מאמין שהיו גם לפניי)
שופך את המרק למסננת של קוסקוס בוחש עם כף עץ



וכל הסיבים נשארים במסנת אפילו סיב אחד לא עובר

כתיבת תגובה:
שמכם:

אימייל:

קישור:

תגובה:


הקלד את המספר המופיע בתמונה:

קבלת עדכונים
רוצים לקבל הודעה במייל בכל פעם שהבלוג שלי מתעדכן ?

עדכוני RSS
חיפוש
מתכונים מנצחים
סדנאות אוכל
מידעון
מבחר סלטים לכל דורש