עמוד ראשי  |  התחבר או אם אינך עדיין רשום, הרשם בחינם.
  בלוגר  

אודות
נושאים
מתכונים  (36)
סדנה  (25)
סלט  (11)
עוף  (11)
מזרחי  (9)
מידע  (6)
תמני  (5)
בשרי  (3)
דגים  (2)
תימני  (2)
איטלקי  (1)
סדנא  (1)
קערה לכל פועל .....


במרק ברגל ימין


עופות ובעלי כנף
מרקים ליום חורפי
קינוחים

לחמניות או לא להיות

15/07/2015 13:41
פוקסי99
סדנה
המתכון הוא מתוך הספר לחם שלחנה גולדשטיין

מתכון בסיסי ויוצא נהדר לכבוד הארוחה היום בערב

50 גרם שמרים יבשים
1/4 כוס מים פושרים

8 כוסות קמח לבן רגיל
4 כפות שמן
2 ביצים
1/2 כוס סוכר
כף מלח
1/2 2 כוסות מים
מעט מרגרינה
שומשום אופרג או שניהם

בתמונה שקלתי כוס קמח שמתי בקערת המיקסר והוספתי עוד 7 כוסות לפי שקילה



מכין גומה ושופך פנימה את הסוכר



מוסיף משפר אפיה

המשפר הטבעי לאפייה הוא למעשה חומר המורכב מויטמין C וחומרים טבעיים אחרים בעיקר אנזימים שונים.
זהו המרכיב שמשתמשות בו מאפיות על מנת לקבל מאפה רך יותר, אורירי יותר וטרי יותר לאורך זמן.

כשמדובר בבצקים דלים יחסית בסוכר ושומן, דוגמת בצקי לחם, חלה, לחמניות ופיצה השימוש במשפר לאפייה ביתית ייטיב את התוצאה הסופית מכמה בחינות:




מוסיף את השמרים ומים



וממתין עד שהשמרים מתחילים לבעבע



מוסיף שני ביצים


ושמן




ומלח בפינה שלא יגע בשמרים



שתי כוסות מים



ולש היטב עד שהבצק מוכן




וראו כמה הוא תפח וכמה הוא אורירי
אני תמיד מתפיח בקערה גדולה כדי לתת חופש לבצק להשתולל





שופך את הבצק התפוח על משטח מקומח




לש הייטב את הבצק  מספר דקות לקבלת בצק הומוגני וחלק




מחלקים את הבצק ל4 כדורים וקורעים מכל כדור חתיכה בגודל הלחמניה הרצויה



מגלגלים ל"נחש"




יוצרים עיגול מהנחש ומשאירים קצוות ארוכים




ומכניסים את הקצה אשר השארנו מתחת לעיגול ומוצאים במרכז העיגול ומתקבל קשר



מסודרים בתבנית על נייר אפיה




מצופים בשומשום וביצה




והתוצרת ביציאה מהתנור הן נאפו בחום של 200 מעלות במרכז התנור עד קבלת הצבע הרצוי



חשוב לציין
אני מתפיח לפי גודל התפיחה ולא לפי זמן ביום חם זמן ההתפחה מתקצר ולכן כפי שרואים בתמונה הזמן המינמלי אצלי כאשר הבצק תפח לפחות פי שניים.
גם זמן האפיה הוא לפי התוצאה זאת אומרת כאשר מתקבל צבע חום יפה אני מוציא מהתנור
אני שופך את הקמח לקערה מכין גומה שם בגומה את השמרים מוסיף כרבע כוס מים(ולוקח בחשבון לכמות המים הסופית)
עם יש במתכון סוכר מוסיף לגומה כפית סוכר, ומערבב תוך גריפת מעט קמח לקבלת עיסה דלילה
ואז משאיר כ10 דקות לקבלת תסיסה

וממשיך עם שאר החומרים כמות המים הסופית נקבעת עד קבלת בצק חלק ולא דביק
מתנצל ומבקש את סליחתך פשוט לא הבחנתי בשאלות
תמיד לשרותך
כל טוב
פוקסי

כתיבת תגובה:
שמכם:

אימייל:

קישור:

תגובה:


הקלד את המספר המופיע בתמונה:

קבלת עדכונים
רוצים לקבל הודעה במייל בכל פעם שהבלוג שלי מתעדכן ?

עדכוני RSS
חיפוש
מתכונים מנצחים
סדנאות אוכל
מידעון
מבחר סלטים לכל דורש