עמוד ראשי  |  התחבר או אם אינך עדיין רשום, הרשם בחינם.
  בלוגר  

אודות
נושאים
מתכונים  (36)
סדנה  (25)
סלט  (11)
עוף  (11)
מזרחי  (9)
מידע  (6)
תמני  (5)
בשרי  (3)
דגים  (2)
תימני  (2)
איטלקי  (1)
סדנא  (1)
קערה לכל פועל .....


במרק ברגל ימין


עופות ובעלי כנף
מרקים ליום חורפי
קינוחים

מרק רגל צעד צעד תימני

15/07/2015 13:43
פוקסי99
סדנה, תמני
בערך 1/2 1 ק"ג רגל חתוכה ונקיה רצוי
בצל שלם
2 עגבניות מרוסקות בפומפיה
עגבניה שלמה מקולפת(במים רותוחים)
4 עלי סלרי גדולים חתוכים לסהרונים (אני משתמש בעלים של סלרי שורש אשר הם קטנים יותר אבל לדעתי הרבה יותר ארומתיים)
מספר עלים של סלרי
פלפל חריף ירוק גדול חתוך לרצועות
1/2 1 כף של חוויג' למרק
1 כף אבקת מרק עוף
כפית מלח
כפית גדושה של כמון
8 תפוחי אדמה קטנים או גדולים חתוכים לרבעים
3 ליטר מים

בתמונה מגש הרגל (רצו הקרסול והחלק הקידמי)



שוטפים היטב כי לעיתים הנוזלים אשר נמצאים על הרגל בתהליך ההפשרה מקבלים ריח רע ולכן רצוי מאד לשטוף אותה הייטב
הדבר נכון גם לחלקי עוף.



ובלי לחץ שופכים את חלקי הרגל לסיר הלחץ.



מוסיף 3 ליטר מים אני משתמש בבקבוק רולה או ספרייט אשר נחשב כ1/2 1 ליטר כדי לחסוך בזמן



מרתיחים את המים יחד עם חלקי הרגל ובשלב זה נותנים לסיר לרתוח כדי שהקצף יעלה למעלה




מוריד את הקצף מספר פעמים מכוון שהקצף ממשיך להתהוות לאחר שהורדנו
ממשיכים עד אשר לא מתהווה יותר קצף




בזמן שבסיר המים רותחים מכינים את גבעולי הסלרי
כמו שאתם רואים זה סלי שורש אשר יש לו עלים ירוקים טריים נהדרים, הם הרבה יותר ארומתיים מהסלרי עלים הרגיל אפילו הצבע יפה יותר
(אולי מישהו יחשוב שזאת קמצנות לא ולא זאת איכות וניסיון)



וקוצץ את ענפי הסלרי



מרסק שתי עגבניות



שם עגבניה במים רתוחים והיא מתקלפת מעצמה




מכין את הפלפל החריף לחיתוך
אני משתמש בפלפל גדול כדי שיוסיף לטעם המרק את הארומה המיוחדת לפלפל חריף נוסף לחריפות
הפלפלים הירוקים הגדולים ברוב המקרים מאבדים חלק גדול מהחריפות




מוסיף את החוויג'
ממליץ על חוויג'טרי כמה שאפשר אפילו להכין לבד בבית אי לשמחתי מקבל משלוח קבוע מסבתא של כלתי

שימוש בחוויג' בגלל שאחד המרכיבים זה כורכום משאיר על חלק מהכלים צבע צהוב
לא להבהל הצבע לא יורד מיד אבל פרט לצבע אין לו השפעה על מה שתכינו בכלי
לאחר מספר פעמים שהכלי יעבור רחצה הצבע יעלם



מוסיף את המרק



מוסיף חצי כפית סחוג טוב מכין אותו בבית טרי



מוסיף את הסלרי על כל חלקיו




ואת העגבניה המקולפת



ובצל




ותפוחי אדמה



שימו לב אני מחזיק את רצועות הפלפל ביד חשופה
בגמר הבישול אני שוטף את הידיים עם המים החמים ביותר שאני יכול לסבול והחריפות יורדת לחלוטין



 מוסיף מלח ולוקח בחשבון שאבקת מרק העוף הוסיפה למליחות




מוסיף כמון לחיזוק הטעם המזרחי וסוגר את הסיר לשעה וחצי לפחות



ולאחר שעה וחצי המרק מוכן




והמרק בצלחת הגשה
הצלחת ניראת כך מיכוון שזאת המנה השניה אשר הסועד ביקש
לדעתי המרק יוצא נהדר
נכון שאלו כאילו פעולות רבות אבל הם פשוטות וקצרות
והתוצאה מרשימה ומיוחדת
כמובן לא לשכוח חילבה ירוקה טובה

לאלו אשר לא אוהבים את הגוון המזרחי
ניתן לוותר על החוויג' והכמון
ובמקום להוסיף
6 שיני שום כתושות
שורש סלרי שלם
עוד כף גדושה של מרק עוף(או במקום מרק העוף להוסיף שתי חבילות של רוטב צלי)
ו3 קישואים חתוכים (לא חובה)
בסוף הבישול כאשר פותחים את סיר הלחץ להוסיף חצי חבילה פטרוזיליה ולבשל כאשר הסיר ללא המכסה עוד 3 דקות



בתאבון
כתיבת תגובה:
שמכם:

אימייל:

קישור:

תגובה:


הקלד את המספר המופיע בתמונה:

קבלת עדכונים
רוצים לקבל הודעה במייל בכל פעם שהבלוג שלי מתעדכן ?

עדכוני RSS
חיפוש
מתכונים מנצחים
סדנאות אוכל
מידעון
מבחר סלטים לכל דורש