עמוד ראשי  |  התחבר או אם אינך עדיין רשום, הרשם בחינם.
  בלוגר  

אודות
נושאים
מתכונים  (36)
סדנה  (25)
סלט  (11)
עוף  (11)
מזרחי  (9)
מידע  (6)
תמני  (5)
בשרי  (3)
דגים  (2)
תימני  (2)
איטלקי  (1)
סדנא  (1)
קערה לכל פועל .....


במרק ברגל ימין


עופות ובעלי כנף
מרקים ליום חורפי
קינוחים

מרק כתומים בכיכר לחם

15/07/2015 13:44
פוקסי99
סדנה, תמני
בוקר אישתי נזכרה בארוחה במסעדה אשר בא הוגש המרק בתוך כיכר לחם שחור
החלטתי להפתיעה אותה ולהכין מרק כתומים אשר יוגש בתוך כיכר לחם
אז אפיתי שני לחמים ובישלתי מרק כתומים
והיה כיף לראות את אישתי וביתי ממש נהנות
אז נתחיל
1/2 קילו קמח לבן
כוס(140 גרם) קמח מלא
כף סוכר
כף שמרים
כפית וחצי מלח
21/2 כוסות מים חמימים

נתחיל בקמח הלבן לקערת המיקסר


מוסיף סוכר
סוכר בבצק עוזר לקבל צבע חום וקליפה נוקשה יותר
כמו כן הסוכר מזרז את תהליך ההתפחה





אני נוהג להשתמש בכמה שפחות שמרים שאפשר
ולכן אני עושה גומה במרכז הקמח שם שמרים סוכר ומים חמימים(אצלי מים חמימים זה מים בחום שאני יכול לטבול אצבע) בוחש לעיסה את החומרים במרכז ונותם לשמרים לגדול



מוסיף מים כמו שכתבתי קודם מים חמימים




והשמרים תוססים לאחר כ15 דקות ומכפילים את נפחם




מוסיף קמח מלא
ולש במיקסר לקבלת בצק הומוגני אבל מעט קשה כדי שלא יקבל צורה שטוחה בזמן האפיה



והבצק מוכן ראו כמה הוא מוצק




בתפיחה הראשונה אני לא נותן לבצק לתפוח הרבה מידיי
יש אופים הטוענים שאין לעייף את השמרים יותר מידיי בהתפחה הראשונה
ולכן אני נותן לבצק לתפוח יותר בשניה ובזמן האפיה וכך מתקבל מרקם אוורירי




מקמח משטח על הגרניט במטבח
למי שלא נוח לעבוד ישירות על המשטח במטבח ממליץ לעבור עם יד לחה על המשטח
לחתוך רדיד אלומיניום להניח על המשטח הלח הרדיד נצמד הייטב ואפשר ללוש את הבצק על הרדיד



לש את הבצק פעם שניה



וחותך לשני חלקים שווים רצוי עם סכין



לש ומגלגל כל חלק לקבלת כדור יפה



צובע כל כדור בחלמון ביצה כדי לקבל צבע חום יפה של קליפת הלחם




מוסיף גרגירי קצח לאחר שהכדורים תפחו שוב (כחצי שעה)
אפשר להוסיף פרג או שומשום או בצל מטוגן



והלחם יוצא מהתנור הלחם נאפה בחום של 200 מעלות בשליש התחתון של התנור כחצי שעה קנה המידה שהלחם מוכן הוא קול תיפוף כאשר אני מכה בו.



שהלחם מתקרר תותך את ראש הלחם בסכין משוננת יש להזהר לא לפגוע בדופן בזמן החיתוך



הלחם ללא ה"ראש"




ושתי קעריות מוכנות....
הוצאתי את תוכן הלחם מצד ימין קערית והמכסה בצד ומצד שמאל הקערית מכוסה



ובינתיים מרק הכתומים מתבשל

קילו דלעת
3 בטטות
4  גזרים
פלפל חריף
ראש סלרי קטן
בצל קצוץ גדול
חבילה כוסברה
7 שיני שום קצוצים
כפית כמון
1/2 1 כף חוויג' למרק
2 כפות מרק עוף
כפית מלח
5 עלי דפנה
8 גרגירי פלפל אנגלי
4 כפות שמן

מחממים את השמן בחום בינוני
מוסיפים את הבצל
מוסיפים את השום
מוסיפים את כול התבלינים
מטגנים תוך כדי בחישה כדקה שניים
מוסיפים לסיר את כול הכתומים והסלרי וממשיכים לטגן תוך בחישה
מוסיפים מים עד כ2 ס"מ מעל הכתומים מוסיפים מרק עוף ואת החוויג' מביעים לרתיחה במקרה ויש קצף מורידים
ממיכים את האש לנמוכה ומבשלים כך 45 דקות
לאחר 45 דקות מוסיפים חבילה של כוסברה קשורה בחוט תפירה וממשיכים לבשל עוד כ5 דקות
מוצאים את חבילת הכוסברה
מוצאים את עלי הדפנה
מוצאים את הפלפל האנגלי
מכניסים את הבלנדר סטיק ומפעילים עד קבלת מרק במרקם קטיפתי
ניתן להגיש בתוספת גבינת טל העמק מרוסקת
ניתן להוסיף כף לבניה נותן טעם נהדר.




ומרסק את רכיבי המרק לקבלת מרק קטיפתי נפלא.
בזמן הכנת המרק ספרתי כמה עלי דפנה שמתי.
וכמה פלפל אנגלי ולפני נריסוק מוציא אותם זה לא קשה הם צפים
אני משתמש בעלי דפנה טריים ישר מהעץ.



ומוזג מרק לקערית לארוחה חגיגית ניתן לאפות כיכר אחד גדולה אשר תשמש קערה מרכזית למרק
כמו כן ניתן לרכוש דלעת בגודל אבטיח להוצאי בזהירות את התוכן ולהשתמש בא כקערה מרכזית
יפה מאד וחגיגי




וכך זה מוגש ... מעל פרורי גבינה צהובה אני מעדיף את טל העמק גלל הטעם המתקתק של הגבינה



כתיבת תגובה:
שמכם:

אימייל:

קישור:

תגובה:


הקלד את המספר המופיע בתמונה:

קבלת עדכונים
רוצים לקבל הודעה במייל בכל פעם שהבלוג שלי מתעדכן ?

עדכוני RSS
חיפוש
מתכונים מנצחים
סדנאות אוכל
מידעון
מבחר סלטים לכל דורש