עמוד ראשי  |  התחבר או אם אינך עדיין רשום, הרשם בחינם.
  בלוגר  

אודות
נושאים
מתכונים  (36)
סדנה  (25)
סלט  (11)
עוף  (11)
מזרחי  (9)
מידע  (6)
תמני  (5)
בשרי  (3)
דגים  (2)
תימני  (2)
איטלקי  (1)
סדנא  (1)
קערה לכל פועל .....


במרק ברגל ימין


עופות ובעלי כנף
מרקים ליום חורפי
קינוחים

טעם של פעם - חצילים בטעם כבד

15/07/2015 14:57
פוקסי99
סדנה
כאשר הבשר היה בהקצבה וגם יקר הורינו היו מכינים כל מיני שיטות לתחליפים
למשל הלבניה הומצאה ע"י מהנדס מזון מרומניה כתחליף לשמנת
וכמו כן חצילים בטעם כבד היה התחליף לכבד קצוץ
אני עד היום אוהב את התחליף עד כדי כך שהייתי נוסע לתחנת הדלק ליד בה"ח בילינסון ושם במזנון יכולתי לקנות חצילים בטעם כבד בפיתה
אז הינה סדנה קצרה להכנת חצילים בטעם כבד

חציל גדול חתוך לדיסקיות בעובי של 3/4 ס"מ
חצילים בטעם כבד של פעם צעד צעד
2 בצלים חתוכים לטבעות
3 ביצים קשות
1/2 כפית מלח
1/2 כפית פלפל שחור
כוס קמח

ניתן למי שאוהב להוסיף 2 כפות ברנדי
בהגשה ממליץ להוסיף מספר איפות לימון

בתמונה החצילים מומלחים לשעה לפחות






החצילים ביבוש לאחר שטיפה טובה
במקרה זה רק נותנים לחציליחם להישאר מעט רטובים כדי שהקמח יידבק הייטב



חותכים את הבצל לטבעות דקות



מטגנים תחילה את הבצל מכוון שטיגון החצילים בקמח מלכלך מאד מאד את השמן



מעבירים את הבצל המטוגן למסננת כדי לנקז את השמן מהטבעות



מצפים הייטב את פרוסות החציל בקמח הקמח המטוגן עם החציל נותן את הצבע המיוחד והטעם ולכן רצוי לסובב את פרוסת החציל שיידבק כמה שיותר קמח



מטגנים את פרוסות החציל המצופות במחבת, רצוי לא בחום גבוה.



הופכים את פרוסות החציל ראו איזה צבע יפה קיבלנו הצבע הזה ישלוט במוצר המוגמר



וגם החציל המטוגן עובר למסננת




מעביר את הבצל הנטוגן ואת החציל המטוגן למעבד מזון מוסיף את הביצים



מטבל בפלפל שחור ומלח



למי שלא פוחד ממרגרינה ניתן להוסיף למעבד המזון 1/4 חבילה מרגרינה ואז מתקבל מרקם מישחתי בדיוק כמו כבד קצוץ



סנדוויצים עם ממרח חצילים בטעם כבד שעליו יהיו טבעות של בצל מוחמץ



כתיבת תגובה:
שמכם:

אימייל:

קישור:

תגובה:


הקלד את המספר המופיע בתמונה:

קבלת עדכונים
רוצים לקבל הודעה במייל בכל פעם שהבלוג שלי מתעדכן ?

עדכוני RSS
חיפוש
מתכונים מנצחים
סדנאות אוכל
מידעון
מבחר סלטים לכל דורש