עמוד ראשי  |  התחבר או אם אינך עדיין רשום, הרשם בחינם.
  בלוגר  

אודות
נושאים
מתכונים  (36)
סדנה  (25)
סלט  (11)
עוף  (11)
מזרחי  (9)
מידע  (6)
תמני  (5)
בשרי  (3)
דגים  (2)
תימני  (2)
איטלקי  (1)
סדנא  (1)
קערה לכל פועל .....


במרק ברגל ימין


עופות ובעלי כנף
מרקים ליום חורפי
קינוחים

בקלווה

15/07/2015 15:42
פוקסי99
סדנה
החומרים
חבילת בצק עלים של 1ק"ג מחולקת ל3


1/2 3 כוסות אגוזי פקאן טחונים לא דק מידיי
1/2כוס סוכר
1 כף הל (ממליץ מאד להשתמש בהל טחון טרי הל שנשמר זמן רב מאבד מהארומה והריח הנהדר)
לערבב את החומרים יחד

לרדד את העלה לגודל התבנית
למרוח את התבנית המרגרינה
ולהניח את העלה בתבנית למתוח את הקצוות עד שהעלה ממלא את כל גודל התבנית
לשפוך חצי מהכמות של האגוזים על כל שטח העלה
לרדד עלה נוסף ולהניח על האגוזים של החלק הראשון
לשפוח את חצי הכמות של האגוזים על העלה השני
לרדד את החלק השלישי של הבצק ולהניח על תערובת האגוזים
לחתוך למעוינים  לפי גודל ההגשה בערך צלע של כ3 ס"מ
לאחר חיתוך העוגה (יש להקפיד שהחיתוך יהיה עד התחתית) להזליף בערך חצי כוס שמן על כל העוגה
לאפות במרכז התנור ב170 מעלות עד אשר החלק העליון מקבל צבע חום יפה ורואים שהעלים תפחו ונראים אוורירים
להוציא מהתנור ולנמתין עד אשר העוגה קרה

להכין בסיר קטן1 כוס מים
1/4 1 כוס סוכר
ו1/2 כפית הל
לבשל עד שירתח
לשפוך את הסירופ על העוגה כאשר הוא חם
בתאבון
יש המוסיפים לאגוזים 1/2 כמות של בוטנים טחונים
ויש המוסיפים כמות של פיסטוק חלבי

בתמונה מרדדים עלה


מניחים בתבנית ומותחים בעדינות עד לכיסוי כל התבנית במקרה ונוצרים חורים פשוט לוקחים חתיכת עלה ומדביקים



אגוזי הפקאן במעבד המזון



וטחונים גס, שימו לב לגודל החלקים



מוסיף לאגוזים כף הל טחון טרי



מוסיף סוכר ובוחש הייטב לקבלת פיזור אחיד



מפזר באחידות את תערובת האגוזים על העלה הפרוס בתבנית



מניח על התערובת של העלה הראשון את העלה השני (כמובן אחרי רידוד)



שופך את שארית התערובת על העלה השני



מפזרים על כל העלה באחידות



מניחים את העלה השליש על התערובת



מתחיל לחתוך באלכסונים לקבלת מעוינים בסוף התהליך



ואז מתחילים בחיתוך אלכסוני מהצד השני



כך נראת הבקלווה לפני הכניסה לתנור, כל העוגה מעוינים,  בשלב זה מזליפים את השמן על כל המעוינים והעוגה הולכת ישר לתנור




וכך היא יוצאת לאחר האפיה!



מבקש להדגיש
בזמן הרכבת הבקלווה יש הרגשה שהיא נמוכה מידיי ומשהו לא בסדר
אין מה לדאוג: בזמן האפיה בצק העלים מקבל נפח והבקלווה יוצאת גבוה ונהדרת

מבשלים את כל רכיבי הסירופ תוך בחישה מתמדת



מזליפים את הסירופ על המעוינים, הסירופ החם נספג בעוגה ויוצא מרקם נהדר כמו דבש



ראו את המעוינים מהבפנים ראו כמה היא עסיסית



תסכימו איתי שזה תהליך פשוט. ועם רוכשים אגוזים טחונים מראש לא צריך שום כלי חשמלי ,
פשוט מרכיבים את החלקים
ואופים.
אז ממליץ מאד. ההכנה פשוטה והתוצאה גם מרשימה וגם טעימה מאד
מאד אשמח לשמוע שהצלחתם גם אתן/ם
עם אני הצלחתי אין שום סיבה שבעולם שלא תצליחו גם אתם
כתיבת תגובה:
שמכם:

אימייל:

קישור:

תגובה:


הקלד את המספר המופיע בתמונה:

קבלת עדכונים
רוצים לקבל הודעה במייל בכל פעם שהבלוג שלי מתעדכן ?

עדכוני RSS
חיפוש
מתכונים מנצחים
סדנאות אוכל
מידעון
מבחר סלטים לכל דורש