עמוד ראשי  |  התחבר או אם אינך עדיין רשום, הרשם בחינם.
  בלוגר  

אודות
נושאים
מתכונים  (36)
סדנה  (25)
סלט  (11)
עוף  (11)
מזרחי  (9)
מידע  (6)
תמני  (5)
בשרי  (3)
דגים  (2)
תימני  (2)
איטלקי  (1)
סדנא  (1)
קערה לכל פועל .....


במרק ברגל ימין


עופות ובעלי כנף
מרקים ליום חורפי
קינוחים

חצילים - הכה את המומחה

15/07/2015 16:05
פוקסי99
מידע
חצילי חממה ברוב המקרים לא צריכים להמליח הם לא מרים
אני בכל מקרה ממליח עם מלח גס ולאחר מכן שוטף מכניס למייבש חסה ומייבש אותם
נושא הקליפה הוא לפי שאוהבים
אני אוהב עם הקליפה וחמי אוהב בלי ולכן חלק אני מכין כך וחלק כך
עובי החציל הוא בערך 7 ממ
אני נותן לשמן להיות חם במחבת עם כמות שמן אשר תגיע כמעט לגובה החציל מניח את פרוסות החציל וכאשר משחימים הופך
מי שאוהב את תוך הפרוסה רך ועסיסי לאחר ההפיכה כאשר הצבע נהיה חום בהיר מוריד לצלחת עם נייר סופג
מי שאוהב יותר קריספי נותן עוד מספר שניות
אני ממליץ לחתוך את החציל לאורכו או באלכסון מכוו שאז אני לא חותך את נימי החציל אשר סופגים שמן בחיתוך לאורך החציל סופג פחות שמן
כל טוב ובהצלחה

חתכתי עבורך חציל
ובתמונה החיתוך לאורך החציל וכך גם נראה תוך החציל אשר נשמר מספר ימים במקרר הגרעינים נראים הייטב
  


כאשר אני קונה חציל אני מסתכל על הגבעול ובודק שהוא ירוק וזה סימן שהחציל טרי מהשדה
כמו כן שעור החציל מתוח ובצבע מבריק
חציל קל מידיי נובע מרווחי אוויר בתוך בשר החציל המכילים את הזרעים ולכן לא תמיד טוב לבחור חציל קל
חציל אשר נשמר במקרר כשבוע ברוב המקרים יפתח זרעים
היום רוב החצילים הם מגידולי חממה וכמעט אין בעיה של חציל מר אבל עם מקפידים לנקז מהנוזלים שהם מרים נקבל בשר חציל לא מר
בתקופה האחרונה הופיעו בשווקים חצילים מזן זברה נכון שהם יקרים יותר אבל הם נהדרים . ללא גרעינים. בשר החציל קשה יותר והוא נוח לטיגון (לכל העיראקים) .וכאשר שורפים להכנת סלט חצילים בשר החציל לבן כשלג ולדעתי גם יותר טעים.

כאשר אני חותך חציל לטיגון אני חותך את החציל לאורכו מכוון שצינוריות הולכת הנוזלים בחציל הם לאורכו ולכן בזמן הטיגון השמן כמעט לא נספג בבשר החציל

ממליץ מאד להשתמש בחצילים טריים מיד עם הקניה
כאשר שומרים חציל מספר ימים הגרעינים משחירים ומתקשים ומרגישים אותם
תצפי תבנית ברדידי אלומיניום קחי את החציל ותחוררי אותו עם מזלג או סכין
שימי אותו על הרדיד כווני את התנור לגריל ובחום הגבוה ביותר
הכניסי את  התבנית במסילה הגבוה ביותר
לאחר כ30 דקות להפוך את החציל לעוד כ10 דקות
להוציא מהתנור להרים את החציל ע"י רדיד האלומיניום לחצות לשניים ולגרוף את בשר החציל עם כף ועכשיו לסגור את רדיד האלומינים על שאריות הקליפה ולפח והמטבח נשאר נקי
ניתן לחתוך את קליפת החציל קרוב לגבעול ולקלף את הקליפה פסים פסים ואז בשר החציל נשאר שלם להפריד עם האצבע לאורך החציל ולקבל מניפה בין זרועות המניפה לשפוך טחינה .
כאשר בוחרים חציל יש לבחור חציל אשר קליפתו שלמה ומתוחה כמו תוף(מתקבל גם צליל יפה) לבדוקשהגבעול לא יבש כאשר הוא יבש זאת  הוכחה שהחציל לא טרי.
רצוי שהחציל יהיה קל כאשר אנחנו מרימים אותו
למי שאוהב גוון מעושן הטוב ביותר לצלות בתוך הגחלים
וכאשר אין גחלים אני מכניס סכין דקה לתוך רוטב עישון ועםבהסכין מחורר את החציל יוצא נהדר
כל טוב
פוקסי
לא לגעת בחציל אשר יש בו צבע ירוק בקליפה. לא לגעת בחציל אשר קליפתו לא מתוחה הייטב.



כתיבת תגובה:
שמכם:

אימייל:

קישור:

תגובה:


הקלד את המספר המופיע בתמונה:

קבלת עדכונים
רוצים לקבל הודעה במייל בכל פעם שהבלוג שלי מתעדכן ?

עדכוני RSS
חיפוש
מתכונים מנצחים
סדנאות אוכל
מידעון
מבחר סלטים לכל דורש