עמוד ראשי  |  התחבר או אם אינך עדיין רשום, הרשם בחינם.
  בלוגר  

אודות
נושאים
מתכונים  (36)
סדנה  (25)
סלט  (11)
עוף  (11)
מזרחי  (9)
מידע  (6)
תמני  (5)
בשרי  (3)
דגים  (2)
תימני  (2)
איטלקי  (1)
סדנא  (1)
קערה לכל פועל .....


במרק ברגל ימין


עופות ובעלי כנף
מרקים ליום חורפי
קינוחים

שקשוקה מד"ר

16/07/2015 16:44
פוקסי99
סדנה
תמונה המצרכים
אני משתמש בעגבניות טריות ולא מבושלות מידיי
בוחר את הפלפלים הבשרניים מכוון שהכוון המיוחד של טעם השקשוקה נובע מהשילוב של העגבניה הפלפל החריף והשום



קוצץ את העגבניות במנדולינה, כי הקיצוץ במנדולינה חוסך המון זמן מה עוד שלי יש מנדולינה עם קערת אגירה אינטגרלית כך שגם המיצים נשמרים



הבצל נקצץ במנדולינה, התהליך לוקח שניות לא מספיק אפילו לגרום לי לבכות



והבצל חתוך ומוכן לקפוץ לשמן



וגם העגבניות



חוצה את הפלפל לחצי ומוריד את הגבעול



מוריד את ה"קירות" הפנימיים שהם מאד חריפים ולעיתים מרים



הפלפל מנוקה וזה שלב הבדיקה
מניח את האצבע בבסיס הפלפל (זה שהיה קרוב לגבעול)
ונוגע קלות בקצה הלשון לפי החריפות אני מחליט כמה פלפל לשים בתבשיל
לדוגמה היום החלטתי להוסיף פלפל נוסף.
לידיעה
בפלפל חריף המחיצות והגרעינם הם החריפחם בחותר
הפלפל הנקי לאחר ניקוי החריף ביותר הוא בבסיס הפלפל והחריפןת יורדת כלפי החלק העליון לו הפלפל בבדיקה היה חריף מידיי ההיתי משתמש ר בחלק העליון ואת הבסיס שם בצד למטרה אחרת



שמים שמן זית טוב בסיר,
את השמן קיבלתי ממשפה אשר מגדלת את הזיתים מוסקת ומכינה את השמן .
ולכן הוא בבקבוק של מים מינרליים ואין מה להשוות בין הטעם הטבעי והפראי של השמן הזה מול הקנוי
לידיע לעיתים כאשר אתם טועמים שמן זית אתם מרגישים עיקצוצים קלים בקרון זה טוב!!! זה מוכיח שהשמן טרי וטוב
אני למשל שם בבוקר בקערית כרבע כוס שמן זית טובל חלה או לחם ואוכל ומודה קב"ה כי טוב



מוסיף את הבצל ואת הפלפל, שם את שניהם ומקפיד על הלהבה שהפלפל לא יכרך



אני מוסיף
פלפל שחור
כמון
ומלח
בימים רגילים אני גם מוסיף כרוויה (קימל טחון)



בשלב זה כאשר גמרתי לגעת בפלפל החריף, אני שוטף את הידיים במים החמים ביותר שהיד יכולה לסבול
ואז אין לי בעיה שגל נגיעה בעין או בעור שורפת , ראו הוזהרתם!



מוסיף שום בנדיבות ובלי פחד, בארוחה ל 4 סועדים אני מכניס ראש שום



את הרסק אני מוסיף כדי לקבל רוטב סמיך יותר, וגם בגלל שהבן אוהב את השקשוקה עם רסק



בוחש הייטב לקבלת משחה הומוגנית ומשאיר כ2 דקות לאיחוד התבלינים בתבשיל.



שופך את העגבניות יחד עם הנוזלים, אני לא מקלף את העגבניות אלו קוצץ אותם כפי שהם



בוחש הייטב ומוסיף 1/2 כוס מים רתוחים



ממתין עד שהכל רותח ומבעבע



מוריד ללהבה נמוכה וסוגר עם מכסה אני לא מעונין שהנוזלים יתאדו והרוטב יתייבש ועכשיו עוזב לחצי שעה



לאחר חצי שעה, אני טועם



ומתקן טעמים



שובר את הביצה לתוך כוס וזאת כדי לא להרוס את כל התבשיל עם יש בעיה עם הביצה



מכין גומה ברוטב ושופך את הביצה לגומה אשר הכנתי



ושופך את הביצים לגומה



תמונה כוללת של הביצים



ולאחר מספר דקות של בישול עם מכסה השקשוקה מוכנה



יש להגיש על צלחת מספיק רחבה כידיי שיהיה מקום לטבול את החלה
וחתיכה נתיבה של חלה טריה אשר נתלשה מהכיכר בשום אופן לא עם סכין, זה מאכל כפרי וכך אוכלים אותו



בתאבון

כתיבת תגובה:
שמכם:

אימייל:

קישור:

תגובה:


הקלד את המספר המופיע בתמונה:

קבלת עדכונים
רוצים לקבל הודעה במייל בכל פעם שהבלוג שלי מתעדכן ?

עדכוני RSS
חיפוש
מתכונים מנצחים
סדנאות אוכל
מידעון
מבחר סלטים לכל דורש