עמוד ראשי  |  התחבר או אם אינך עדיין רשום, הרשם בחינם.
  בלוגר  

אודות
נושאים
מתכונים  (36)
סדנה  (25)
סלט  (11)
עוף  (11)
מזרחי  (9)
מידע  (6)
תמני  (5)
בשרי  (3)
דגים  (2)
תימני  (2)
איטלקי  (1)
סדנא  (1)
קערה לכל פועל .....


במרק ברגל ימין


עופות ובעלי כנף
מרקים ליום חורפי
קינוחים

רבותי, שעועית ירוקה

16/07/2015 16:53
פוקסי99
מתכונים
אפשר לבשל את השעועית במים עם מלח מספר דקות
לא לתת לשעועית להתרכך להוציא מהמים ולשטוף במי קרח התהליך הזה משאיר את בשעועית ירוקה ומעט קשה

בסיר נפרד לחתוך בצל לפרוסות
ולהניח במחבת עם שמן לטגן את הבצל עד אשר יקבל צבע שקוף
להוסיף פלפל חריף אחד חתוך לרצועות,
להוריד את הלהבה
4 שיני שום חתוכים דק
להוביף מלח
פלפל שחור
להוסיף 2 כפות רסק עגבניות  ולבחוש הייטב
להוסיף 2 עגבניות בשלות (בשום אופן לא רכות ) חתוכות לקוביות קטנות

לבשל כ30 דקות להוסיף את השעועית לתבשיל העגבניות לדקה בדיוק
ולהגיש
מי שאוהב גוון מזרחי יכול להוסיף 1/4 כפית כורכום וכפית כמון
מי שאוהב גוון טריפולטאי יכול להוסיף כפית כרוויה(קימל טחון)
ניתן להוסיף גם כפית אורגנו

לידיעה
ירקות כמו שעועית ירוקה לעולם לא מבשלים עד אשר היא מתרככת, כאשר הירק מתרככך זאת אומרת שכל התאים אשר ממנו הירק בנוי פשוט נפרצו וכל חומרי הטעם עברו למים אשר אותם אנו שופכים, ולכן פרט לבישול מרק אשר שם הנוזל הוא הנאכל לא מאפשרים לירק להתרכך
כל טוב
פוקסי
לאוהבח החומוס
תנסו לבשל את החומוס עד אשר הוא לא רך מידיי אבל בלחיצה בין האצבעות תוך הפעלת מעט כוח הוא נמעך
ואז תקררו תוסיפו את שאר החומרים ותרגישו בהבדל.

אפשר להשתמש במתכון ולהוסיף קציצות קבב יוצא נהדר


כתיבת תגובה:
שמכם:

אימייל:

קישור:

תגובה:


הקלד את המספר המופיע בתמונה:

קבלת עדכונים
רוצים לקבל הודעה במייל בכל פעם שהבלוג שלי מתעדכן ?

עדכוני RSS
חיפוש
מתכונים מנצחים
סדנאות אוכל
מידעון
מבחר סלטים לכל דורש