עמוד ראשי  |  התחבר או אם אינך עדיין רשום, הרשם בחינם.
  בלוגר  

אודות
נושאים
מתכונים  (36)
סדנה  (25)
סלט  (11)
עוף  (11)
מזרחי  (9)
מידע  (6)
תמני  (5)
בשרי  (3)
דגים  (2)
תימני  (2)
איטלקי  (1)
סדנא  (1)
קערה לכל פועל .....


במרק ברגל ימין


עופות ובעלי כנף
מרקים ליום חורפי
קינוחים

כל מה שרצית לדעת על קוסקוס, ולא העזת לשאול

16/07/2015 17:20
פוקסי99
מידע
מרק לקוסקוס
תפוחי אדמה חתוכים לקוביות
1/2 כרוב חתוך
3 גזרים חתוכים לטבעות
2 קישואים חתוכים לטבעות
2 בצלים חתוכים גס
3 גבעולי סלרי חתוכים
שורש סלרי חתוך
1/2 חבילה כוסברה
1/4 חבילה פטרוזיליה
2 גבעולי שמיר
1/2 כף רסק
פלפל שחור
מלח

עוף לפי כמות הסועדים
בקשר למים
אני שם את כול המרכיבים בסיר ומוסיף מים עד לכיסוי המרכיבים ומבשל עד אשר העוף מוכן.
כדי להגביר את הטעם ניתן להשאיר מספר עלים של כוסברה פטרוזיליה ולהוסיף ל2 הדקות האחרונות של הבישול.

מרק חומוס לקוסקוס
1 כף האריסה (פלפל חריף מרוסק)
3 כפות רסק עגבניות
שמן לטיגון
מטגנים על אש נמוכה כדקה
מוסיפים
פפריקה מתוקה
פפריקה חריפה
1/4 כפית סודה לשתיה
מוסיפים 2 כוסות חומוס מבושל (אני משתמש בחומוס מבושל של סנפרוסט)
מים רותחים עד כמעט גובה החומוס
מבשלים 3/4 שעה על אש קטנה
ועכשיו מוסיפים כפית מלח
כפית כמון
8 שיני שום כתוש
מבשלים עוד 10 דקות
והתבשיל מוכן.

מרק תוניסאי לקוסקוס
כרוב
2   גזרים
2 קישואים
1 בצל גדול
4 תפוחי אדמה
1/2חב' פטרוזיליה
כרפס
1/2 חבילה כוזברה
כרעיים עוף (לפי הסועדים)
כף פפריקה מתוקה. פפריקה חריפה לפי רמת החריפות אשר אתם אוהבים
אבקת מרק
פלפל שחור. מלח
לבשל עד שהעוף מתרכך.

מרק פרווה לקוסקוס
 כף האריסה (פלפל חריף מרוסק)
3 כפות רסק עגבניות
שמן לטיגון
מטגנים על אש נמוכה כדקה
מוסיפים
פפריקה מתוקה
פפריקה חריפה
1/4 כפית סודה לשתיה
מוסיפים 2 כוסות חומוס מבושל (אני משתמש בחומוס מבושל של סנפרוסט)
מים רותחים עד כמעט גובה החומוס
מבשלים 3/4 שעה על אש קטנה
ועכשיו מוסיפים כפית מלח
כפית כמון
8 שיני שום כתוש
מבשלים עוד 10 דקות
והתבשיל מוכן

במקור התבשיל מכיל גם כרעיים של עוף אבל כך אני מכין
ויוצא נהדר.


גרונות הודו לקוסקוס
אצלנו מבשלים מהגרונות מרק בדיוק כמו מרק עוף רק מוסיפים גרונות במקום חלקי עוף,

2 בצלים
ראש סלרי
/שורש פטרוזיליה
2 בצלים שלמים
3 ראשי סלרי חתוכים לרבעים
3 קישואים חתוכים לפרוסות
2 גזרים חתוכים לפרוסות
10 כוסות מים
3 כפות אבקת מרק עוף
כפית מלח(מכוון שאבקת המרק מלוחה לאחר כ1/4 שעת בישול טועמים ומוסיםים עם צריך)
כפית פלפל שחור
ו2 גרונות הודו חתוכים לגלילים של כ5 ס"מ(לבקש מהקצב שיחתוך עבורכם)
מי שאוהב גוון מזרחי להוסיף 2 כפיות חוויג' למרק
מי שלא אוהב את החוויג' אבל אוהב חריף להוסיף בתחילת הבישול פלפל ירוק חריף 1/4 כפית כורכום 2 כפיות כמון
הכל בסיר בתחילת הרתיחה להוריד את הקצף
להנמיך לאש נמוכה עד אשר הבשר מתרכך
לקראת סוף הבישול להוסיף 1/2 חבילה פטרוזיליה
פוקסי
לגרונות ההודו יש טעם מיוחד  והמרק יוצא נהדר


כתיבת תגובה:
שמכם:

אימייל:

קישור:

תגובה:


הקלד את המספר המופיע בתמונה:

קבלת עדכונים
רוצים לקבל הודעה במייל בכל פעם שהבלוג שלי מתעדכן ?

עדכוני RSS
חיפוש
מתכונים מנצחים
סדנאות אוכל
מידעון
מבחר סלטים לכל דורש