עמוד ראשי  |  התחבר או אם אינך עדיין רשום, הרשם בחינם.
  בלוגר  

אודות
נושאים
מתכונים  (36)
סדנה  (25)
סלט  (11)
עוף  (11)
מזרחי  (9)
מידע  (6)
תמני  (5)
בשרי  (3)
דגים  (2)
תימני  (2)
איטלקי  (1)
סדנא  (1)
קערה לכל פועל .....


במרק ברגל ימין


עופות ובעלי כנף
מרקים ליום חורפי
קינוחים

הכנת צלי כתף נוסח פוקסי

20/07/2015 15:05
פוקסי99
סדנה, בשרי
בתחילה בוחרים גוש כתף יפה
מקפידים שהצבע אדום ללא חלקים אפורים והאריזה שלמה ולא פגומה, בתמונה גוש צלי כתף לאחר ניקוי ושטיפה



מיבש עם נייר סופג את מי השטיפה
ובינתיים שם סיר שטוח שיכול להכיל את הגוש על אש גדולה ללא שמן במצב יבש כדי שיתחמם



הגוש בסיר החם לסגירה טובה והשחמה



מסובב את הגוש מצד לצד כדי שיסגר כהלכה



מכככככל הצדדים



הכנת הציר
מוציא את גוש הבשר מוסיף שמן לטיגון, בצל  קצוץ, פלפל חריף גדול חתוח לקוביות
ומטגן עד קבלת צבע שקוף ושהפלפל מעט חרוך בקצוות



בשלב הזה מוסיף
כפית מלח
2 כפית וחצי כמון
1/4 כפית כורכום
כפית פלפל שחור
חבילה של רוטב צלי
ו6שיני שום חתוכים דק
8 גרעיני פלפל אנגלי
4 עלי דפנה
ממשיך לטגן תוך בחישה
כ5 דקות














מוסיף גם קוסברה קצוצה גס וחוויג' למרק



שתי כוסות מים רותחים



וכך זה נראה לאחר בישול של כ5 דקות עם כל המרכיבים
זה גם השלב אשר בו אני טועם ומתקן את הטעם עם הוספת תבלינים



לוקח את גוש הבשר ומניח אותו בתחתית סיר הלחץ



מוסיף את הציר המוכן



קולף עגבניה כדי להוסיף לסיר לפני הסגירה



מניח את העגבניה יחד עם גוש הבשר שלמה



לאחר 40 דקות על אש קטנה בסיר הלחץ מוריד את הסיר מהכיריים ממתין שהלחץ ירד וכך נראה התוכן



מוציא את גוש הבשר ועם סכין חדה חותך לפרוסות, הבשר עדיין קשה מעט וזה טוב ועוזר לחיתוך
שימו לב לצבע היפה של הפרוסות ואין "שבבים" בחיתוך.



מסים את החיתוך



ומחזיר לעוד כ30 דקות, הזמן עכשיו נקבע לפי כמה הבשר היה קשה בזמן החיתוך



כך אני מגיש לשולחן
כל אחד לוקח פרוסה
ומתבל את האורז או הפירה עם הרוטב
שימו לב שהפרוסות שלמות ולא מתפרקות ורכות במרקם כמו בשר גולש


כתיבת תגובה:
שמכם:

אימייל:

קישור:

תגובה:


הקלד את המספר המופיע בתמונה:

קבלת עדכונים
רוצים לקבל הודעה במייל בכל פעם שהבלוג שלי מתעדכן ?

עדכוני RSS
חיפוש
מתכונים מנצחים
סדנאות אוכל
מידעון
מבחר סלטים לכל דורש