עמוד ראשי  |  התחבר או אם אינך עדיין רשום, הרשם בחינם.
  בלוגר  

אודות
נושאים
מתכונים  (36)
סדנה  (25)
סלט  (11)
עוף  (11)
מזרחי  (9)
מידע  (6)
תמני  (5)
בשרי  (3)
דגים  (2)
תימני  (2)
איטלקי  (1)
סדנא  (1)
קערה לכל פועל .....


במרק ברגל ימין


עופות ובעלי כנף
מרקים ליום חורפי
קינוחים

חילבה

20/07/2015 16:23
פוקסי99
מתכונים, תימני
החומרים הדרושים
6 כפות גרעיני חילבה לאחר בירור
מים להשריה
מים לבלילה
מלח
אפשר להוסיף סחוג לפני ההגשה
ניתן להוסיף מיץ לימון ומלח לפני ההגשה
 אופן ההכנה
משרים את גרעיני החילבה בקערה עם הרבה מים.
לאחר 6 שעות, לסנן את המים (ניתן לשמור את המים חולי סכרת משתמשים בהם להורדת הסוכר)
לאחר שטיפה מעבירים למעבד המזון ומפעילים מוסיפים מים כפית כפית עד קבלת משחה חלקה
לוקחים כוס מים ומוסיפים ולאחר מכן עוד כוס מים עד קבלת הבלילה הרצויה יש לקחת בחשבון שהבלילה תהפוך יותר סמיכה לאחר הקירור במקרר.
בזמן הוספת המים ובגמר התהליך נוצר קצף לבן מצוין הוא טעים במיוחד.
עכשיו ניתן לשמור את החילבה גולמית ולהוסיף מיץ לימון. או סחוג. או כוסברה קצוצה. עם ההגשה
מזרחי מאיר
22/12/2016 16:13
מאז שאני מכיר את עצמי תמיד אכלנו חילבה.
בתחילה החילבה בארץ היה מרה והיה צורךלהשרות אותה במים ולשפוך את המים ואז לטבל אותה.
היום זן של החילבה היא מתוקה ולכן אני טוחן אותה במתכנת קפןה ומעביר אותה במסננת רשת .
לאחר זה אני שם שתים עד שלוש כפות בקערה ומוסיף מים ומערבב אותה לאחר מחצית השעה אני מוסיף לימון טרי ומערבב
(אני נוהג לטחון פלפל ירוק,כוסברה טריה,שום ומעט גינגיר טרי.הכל נטחון במכונת בשר ואז מוסיף מעט מלח ומאחסן )
שאני מכין חילבה אני מוסף2-3 כפות לחילבה ומערבב אותה והנה היא מוכנה לאכילה .
היה נשמרת במקרר שבוע .
מאיר
כתיבת תגובה:
שמכם:

אימייל:

קישור:

תגובה:


הקלד את המספר המופיע בתמונה:

קבלת עדכונים
רוצים לקבל הודעה במייל בכל פעם שהבלוג שלי מתעדכן ?

עדכוני RSS
חיפוש
מתכונים מנצחים
סדנאות אוכל
מידעון
מבחר סלטים לכל דורש