עמוד ראשי  |  התחבר או אם אינך עדיין רשום, הרשם בחינם.
  בלוגר  

אודות
נושאים
מתכונים  (36)
סדנה  (25)
סלט  (11)
עוף  (11)
מזרחי  (9)
מידע  (6)
תמני  (5)
בשרי  (3)
דגים  (2)
תימני  (2)
איטלקי  (1)
סדנא  (1)
קערה לכל פועל .....


במרק ברגל ימין


עופות ובעלי כנף
מרקים ליום חורפי
קינוחים

כל אחד והחומוס שלו

21/07/2015 14:48
פוקסי99
סדנה
לכל בשלן או שף ישראלי יש את החומוס שלו, חומוס כבר מזמן חצה את מחסום ה"רוטב" לפרוסה והפך לאלמנט קולינרי בתרבות שלנו
אני רוצה להציג לפניכם את החומוס שלי!


הכנת החומוס מתחילה בבחירת החומוס, ואני בוחר את החומוס הקטן מכוון שהוא מאד ארומטי



מיכוון שהחומוס כשמו (חמיצה) נוטה לקבל טעם חמוץ בחום של היום אני שם אותו במקרר.
אני אישית בביקור באחד המפעלים אשר מייצרים פלפל ראיתי שהם זורקים למיכלי הענק אשר שם מושרה החומוס גושי קרח גדולים
שלא יחמיץ.



זה ההבדל בין המושרה לרגיל




ועכשיו לסיר עם מים מסוננים ובצל!!

הסבר: המים מהברז לעיתים(למרות שברוב המקרים הם טובים) מכילים כלור בכמות גדולה
והבצל בא רק להשבחת הטעם ובסוף הבישול נזרק זאת למדתי מחבר טוב דרוזי וכמובן מלח לא לשכוח
המלח לא מקשה את הקטניות ואני כפי שראיתם מבשל בסיר רגיל ולא בסיר לחץ, לדעתי ספיגת המלח ע"י הגרגירים בזמן הבישול מוסיפה לטעם.



מביאים לרתיחה ומסירים את הקצף



נותנים למים לרתוח (אחרת ישפריץ על כול הכיריים ברתיחה חזקה מידיי)



סוגרים את הסיר לשעה לפחות




לאחר הבישול שיטה לקירור מהיר
לאחר שגרגיר החומוס מוכנים ואצלי הם מוכנים כאשר הם לא רכים מידיי אלה כאשר אני לוחץ הם לא נמעכים מיד.
(גרגר חומוס בנוי מתאים כאשר הוא רך לחלוטין זאת אומרת שכל התאים התפגעו וחלק גדול ממרכיבי הטעם ברחו למים)
שופך לכלי חד פעמי גדול ושם על משטח הגרניט במטבח שימו לב שהבצל כבר לא בעסק



מכניס הכל למעבד המזון מוסיף את השום



מוסיף טחינה, חלק נכבד מסוד הקסם תלוי כמובן באיכות וסוג הטחינה



ולימון



והחומוס מוכן
שימו לב שהמרקם לא מישחתי אלה גס כך אוהבים אצלי בני הבית



בתאבון
כתיבת תגובה:
שמכם:

אימייל:

קישור:

תגובה:


הקלד את המספר המופיע בתמונה:

קבלת עדכונים
רוצים לקבל הודעה במייל בכל פעם שהבלוג שלי מתעדכן ?

עדכוני RSS
חיפוש
מתכונים מנצחים
סדנאות אוכל
מידעון
מבחר סלטים לכל דורש