עמוד ראשי  |  התחבר או אם אינך עדיין רשום, הרשם בחינם.
  בלוגר  

אודות
נושאים
מתכונים  (36)
סדנה  (25)
סלט  (11)
עוף  (11)
מזרחי  (9)
מידע  (6)
תמני  (5)
בשרי  (3)
דגים  (2)
תימני  (2)
איטלקי  (1)
סדנא  (1)
קערה לכל פועל .....


במרק ברגל ימין


עופות ובעלי כנף
מרקים ליום חורפי
קינוחים

קינואה בתנור

23/07/2015 16:35
פוקסי99
סדנה
אז מצאתי זמן היום והכנתי קינואה בתנור לפי מתכון שלי
2 כוסות קינואה
בצל קצוץ דק
פלפל אדום קצוץ דק
15 עגבניות שרי חתוכות ל2
כפית כמון
1/4 כפית כורכום
2 כפיות אורגנו
כפית מלח
כף פפריקה אדומה(למי שאוהב אפשר חריפה)
2 כוסות מים חמים
6 פרוסות לחם עינן מחיטה נבוטה
1/4 כוס שמן


חותך דק את הבצל ואת הפלפל ואת העגבניות



מטגן את הבצל
בשמן בתחילה זה נראה הרבה שמן ואלו ששומרים נראה ממש איום




לאחר שהבצל קיבל את הצבע הנכון
אני מטה את הסיר לכלי כיבול ונותן לשמן להשפך לכיור עד אשר מתקבל במל מטוגן מצופה בשמן
את השמן לא שופכים סתם כך לכיור, מאחר שהוא פוגע ביצורים החיים בהמשך הדרך

כך נראה הבצל לאחר שניקזתי את השמן



מוריד את חום הלהבה ומוסיף את התבלינים
חשוב מאד בשלב זה להוריד את הלהבה לקטנה ואפילו להמתין מעט אחרת התבלינים יחרכו ויקבלו טעם מר



מוסיף 2 כפות רסק עגבניות ובוחש היטב



2 כוסות מים חמים



ובוחשים הייטב לקבלת מרקם אחיד



מוסיף את העגבניות והפלפל המתוק



מוסיפים את הקינואה



ומבשל כ 5 דקות תוך בחישה



מכין תבנית פיירקס עם תחתית לחם עינן
מורח את תבנית הפיירקס במרגרינה ומניח את פרוסות הלחם על התחתית אני חותך את הפרוסות כך שיצפו כמו לבנים את התחתית




ושופך את הקינואה לתבנית, על פרוסות הלחם ומחליק את הקינואה לשכבה אחידה




סוגר הייטב עם רדיד אלומינים ולתנור ב180 מעלות ל3/4 שעה לפחות
ככה זה נראה ביציאה מהתנור

הצבע גם יפפה והריח עדין ונהדר



פרוסה בצלחת הקינוא לא יוצאת נוקשה ואחידה כמו פשטידה מכוון שלא שמתי ביצים
ולכן פרוסת הלחם משמשת כבסיס לעוגה שלא תתפורר, המרקם של הלחם פריך ונעים לאכילה ולדעתי מוסיףטעם מיוחד



כתיבת תגובה:
שמכם:

אימייל:

קישור:

תגובה:


הקלד את המספר המופיע בתמונה:

קבלת עדכונים
רוצים לקבל הודעה במייל בכל פעם שהבלוג שלי מתעדכן ?

עדכוני RSS
חיפוש
מתכונים מנצחים
סדנאות אוכל
מידעון
מבחר סלטים לכל דורש