עמוד ראשי  |  התחבר או אם אינך עדיין רשום, הרשם בחינם.
  בלוגר  

אודות
נושאים
מתכונים  (36)
סדנה  (25)
סלט  (11)
עוף  (11)
מזרחי  (9)
מידע  (6)
תמני  (5)
בשרי  (3)
דגים  (2)
תימני  (2)
איטלקי  (1)
סדנא  (1)
קערה לכל פועל .....


במרק ברגל ימין


עופות ובעלי כנף
מרקים ליום חורפי
קינוחים

קובה על בסיס קינואה כשרה לפסח

23/07/2015 17:04
פוקסי99
סדנה, מזרחי, בשרי
נתחיל בהכשר לפסח לקינואה

מאכל "קינואה" ועוד שאלות לפסח
הרב משה עמיאל  
שאלה:
שלום,
א. ישנו דבר הנקרא "קינואה", מאכל שבישולו כמו אורז, רצית לדעת אם מותר לאכול אותו בפסח?ץ
ב. הנני עובדת במקום שלא כשר בו בפסח ועלי להיות כאן בחול המועד, סביבי יהיה חמץ אך זה לא ברשותי, רציתי לדעת אם זו בעיה?
ג. האם אפשר להכין מקמח רגיל או מצה מן עיסה עם ולאפות על סאג’, מן מתכת על אש, בהנחנה שכל התהליך הוא בפחות מ 18 דקות?

תודה רבה.
..........

תשובה:

א. ה"קינואה" היא מרכיב מזון חדש יחסית. אמנם, מכלילים אותה בסוג של דגן, אך היא איננה מין בוטאני של דגן, וסוגי הדגן הם 5 מינים ידועים בלבד.

הקינואה מוגדרת כ"פרי בוטני". גם העלים של צמח הקינואה אכילים.
לכן היא כשלעצמה מותרת לאכילה בפסח.

אגב: גרעיני הקינואה לא מכילים גלוטן, ולכן הם בטוחים לשימוש לחולי ציליאק.

מתוך נאינטרנט
אז בתחליה הורדנו את ספק ההכשר לפסח לאוכלי קיטניות ולאלו שלא אוכלים קיטניות



בעבר הכנתי קובה על בסיס קינואה לפי בקשת אחד מחברות הפורום אבל הוספתי קמח כדי למנוע הפרדות המרכיבים
הפעם החלטתי להכין קובה קינואה ללא תוספות
ואכן שמתי במטחנה שלי כ300 גרם קינואה וטחנתי עד מרקם פחות מסולת אבל לא חלק כמו קמח.
הוספתי מלח ומים אט אט תוך בדיקת הצמיגות של הבצק המתקבל אני ממליץ להשאיר מעט קינואה טחונה בצד כך שעם יצה דליל מידיי נוכל להוסיף ולא לטחון עוד כמות.
לאחר שהבצק מוכן הוא מאד נוח לעבודה ומגיב בדיוק כמו בצק סולת ואפילו טוב יותר
בתמונה הקינואה במטחנה
ןעם תרשו לי :המטחנה הזאת עלתה לי כ100 שקל היא בעוצמה נהדרת והיתרון שכוס הטחינה מתפרקת וניתנת להכנסה למדיח
דבר נוסף חייבים להחזיק את מכסה הכוס בנקודה מאד מסויימת כדי שיעבוד כך שהמטחנה מאד בטוחה מפגיעה במיוחד בילדים



מעבירים לקערה ומוסיפים מלח המלח נראה על ראש הגבעה



מוסיפים מים ובוחשים



כך נראה העיסה על היד ממתינה לבשר



והינה הבשר מגיע



הופך וסוגר את הבצק על הבשר



מתקבל כדור קובה נהדר הבצק נסגר נהדר ולא מתפורר גם כאשר המרק רותח



והקובות מוכנות לאחר בישול במרק שימו לב הם שלמות וסגורות



כך נראית הקובה חצויה



וכך בצלחת המרק



לדעתי לי יש זכות הראשונים של הכנת קובה על בסיס בצק קינואה לא מאמין שמישהו חשב על זה קודם.
אז שלום לכולם
וחג שמח וכשר
ולהקפיד להנות מאוכל טוב
ולהפוך את החיים לכיף אחד מתמשך
פוקסי
כתיבת תגובה:
שמכם:

אימייל:

קישור:

תגובה:


הקלד את המספר המופיע בתמונה:

קבלת עדכונים
רוצים לקבל הודעה במייל בכל פעם שהבלוג שלי מתעדכן ?

עדכוני RSS
חיפוש
מתכונים מנצחים
סדנאות אוכל
מידעון
מבחר סלטים לכל דורש