עמוד ראשי  |  התחבר או אם אינך עדיין רשום, הרשם בחינם.
  בלוגר  

אודות
נושאים
מתכונים  (36)
סדנה  (25)
סלט  (11)
עוף  (11)
מזרחי  (9)
מידע  (6)
תמני  (5)
בשרי  (3)
דגים  (2)
תימני  (2)
איטלקי  (1)
סדנא  (1)
קערה לכל פועל .....


במרק ברגל ימין


עופות ובעלי כנף
מרקים ליום חורפי
קינוחים

סחוג אדום נטו

28/07/2015 09:49
פוקסי99
מתכונים, מזרחי
2 כוסות פלפל קטן יבש כנייר
חבילה כוסברה
20 שיני שום
כפית מלח
כפית כמון
כפיתחווג' למרק

שמים את הפלפלים בקערה ושופכים מים רותחים
משאירים בקערה לחצי שעה
מוצאים מהקערה סוחטים את הנוזלים (אני משתמש במיבש חסה)
מעבירים את החומרים למעבד מפעילים לקבלת מרקם קצוץ דק דק אבל לא משחתי
ונהנים
לי יש תמיד פלפל מתוק יבש במקרה והסחוג יצא חריף מידי לכושר הסבל שלי אני מדלל את החריפות עם הפלפל המתוק
והמלצה כאשר את מסיימת להכים ולעבוד עם הפלפלים לרחוץ את הידיים עם סבון ולשטוף במים החמים ביותר שאת יכולה לסבול
ואז החריפות נעלמת
כל טוב
פוקסי

חבר מהעבודה נוסע לחו"ל בשליחות ויש לו בעיה
הוא אוהב חריף וביקש ממני פתרון
אז זה מה הכנתי לו

טחנתי פלפל יבש חריף
טחנתי שבבי שום
טחנתי עלי כוסברה יבשים
הוספתי חוויג' למרק
הוספתי כמון
הוספתי מלח
ערבבתי טוב טוב ולצנצנת יבשה סגורה הייטב שלא תכנס לחות
עכשיו בחו"ל הבחור ישים מהתערובת בצלוחית יוסיף מעט שמן או מים יבחש ויש לו סחוג נהדר
מקווה שיהנה
פוקסי

אני קונה פלפל חריף יבש הייטב בשוק בראש העין או בשוק נתניה.
אני דווקה משרה את הפלפל לשעה ואפילו במים רותחים.
מעביר למסננת ליציאת שארית המים וסוחט היטב בין כפות הייים.
מעביר לבלנדר
מוסיף שיני שום מראש שום אחד
חבילה כוסברה
כפית מלח
כפית כמון
כפית חוויג' למרק
מפעיל את מעבד המזון
ומתעלף מהריח
ואז באה הבעיה העיקרית
לחלק לכל העומדים בטור

בעונת הפלפלים: מכוון שאני מגדל לבד בגינה. במקום הפלפל היבש אני משתמש בפלפל אדום טרי ישר מהגינה.אבל אותו המתכון


טיפ לכל מי שנגע בפלפל חריף:
יש לשטוף את היידים במים מהברז אבל הכי חמים שאתם מסוגלים לסבול!! וכל החריף יירד מהידיים ואין חשש לגעת בעיניים
כתיבת תגובה:
שמכם:

אימייל:

קישור:

תגובה:


הקלד את המספר המופיע בתמונה:

קבלת עדכונים
רוצים לקבל הודעה במייל בכל פעם שהבלוג שלי מתעדכן ?

עדכוני RSS
חיפוש
מתכונים מנצחים
סדנאות אוכל
מידעון
מבחר סלטים לכל דורש