עמוד ראשי  |  התחבר או אם אינך עדיין רשום, הרשם בחינם.
  בלוגר  

אודות
נושאים
מתכונים  (36)
סדנה  (25)
סלט  (11)
עוף  (11)
מזרחי  (9)
מידע  (6)
תמני  (5)
בשרי  (3)
דגים  (2)
תימני  (2)
איטלקי  (1)
סדנא  (1)
קערה לכל פועל .....


במרק ברגל ימין


עופות ובעלי כנף
מרקים ליום חורפי
קינוחים

שמרים

30/07/2015 08:51
פוקסי99
מידע


שמרים לחים ושימרית זה אותו הדבר מבחינת משקל




שמרים לחים בקוביה הם שמרים טריים ויש צורך לאחסנם במקרר בטמ' של כ5 מעלות
לשמרים אורך חיים מוגבל של כחודש.
יש להמיס את השמרים במים לפני השימוש לפיזור הומגני בקמח.

שמרים בגרגירים כמו בשקית של שמרית
אלו שמרים לחים בדיוק כמו בקוביה אבל במרקם גרגירי כדי לחסוך את ההמסה הראשונית וניתן לפזרם ישירות על הקמח
גם להם יש אורך חיים של כחודש בטמ'של כ5 מעלות.

1 קוביה (50 גרם) שמרים טריים (לחים) = 1 שקית (50 גרם) שמרי בזק "שמרית" = 2 כפות (22 גרם) שמרים יבשים.
באופן כללי אפשר ורצוי להפחית מכמות השמרים, ולהוסיף זמן תפיחה.


שמרים יבשים אשר באים בצורות שונות בכל העולם
הם שמרים אשר עברו תהליך יבוש ולמעשה האורגניזם (שמרים הם סוג של פיטריה ויש שמרי יין ושמרי בירה) נמצא ללא לחות ולא יכול להתפתח ולשנות את הרכבו ולכן לא מחייב קירור,
אבל בגלל שאין בו לחות הוא מאד מרוכז ודרוש פחות שמרים 50 גרם שמרים לחים שווה 20 גרם שמרים יבשים

אני עובד רק עם שמרים יבשים בהצלחה מרבית ברוב המקרים עושה גומה במרכז ערמת הקמח מוסיף כף שמרים לקילו קמח מוסיף סוכר. 3/4 כוס מים חמימים בוחש תוך גריפת מעט קמח לקבלת נוזל עכור ממתין כ10 דקות לקבלת תסיסה וממשיך ללוש לפי המתכון
ניתן להשתמש בפחות שמרים אבל נותנים לעיסה יותר זמן לתפוח או לבצק זמן ארוך יותר לקבלת הכפלת הנפח
שיטה זאת טובה לאלו אשר סובלים מצרבת הנגרמת מבצק שמרים
כתיבת תגובה:
שמכם:

אימייל:

קישור:

תגובה:


הקלד את המספר המופיע בתמונה:

קבלת עדכונים
רוצים לקבל הודעה במייל בכל פעם שהבלוג שלי מתעדכן ?

עדכוני RSS
חיפוש
מתכונים מנצחים
סדנאות אוכל
מידעון
מבחר סלטים לכל דורש