עמוד ראשי  |  התחבר או אם אינך עדיין רשום, הרשם בחינם.
  בלוגר  

אודות
נושאים
מתכונים  (36)
סדנה  (25)
סלט  (11)
עוף  (11)
מזרחי  (9)
מידע  (6)
תמני  (5)
בשרי  (3)
דגים  (2)
תימני  (2)
איטלקי  (1)
סדנא  (1)
קערה לכל פועל .....


במרק ברגל ימין


עופות ובעלי כנף
מרקים ליום חורפי
קינוחים

חלה בדואט של טעמים

30/07/2015 08:55
פוקסי99
מתכונים
חלה בשני טעמים ושני צבעים
1 ק"ג קמח לבן רגיל
כף שמרים יבשים
כף סוכר
1/2 1 כפית מלח
1/4 כוס שמן
3/4 2 כוסות מים

מכינים גומה בקמח שמים כף סוכר כף שמרים 3/4 כוס מים חמימים(אצלי חמימים זה מים שאני יכול לטבול בהם את האצבע)
גורף מהשוליים מעט קמח לקבלת עיסה עכורה
ממתין כ10 דקות עד אשר העיסה מבעבעת
מוסיף את השמן
מוסיף את שאר  המים החמימים
מכין גומה בקמח בצידי הקערה ושם את המלח
ולש לבצק יציב ולא דביק
לאחר שהבצק מוכן בקערה מוציא מהקערה וממשיך ללוש את הבצק בין הידיים בתנועות קיפול,
שם בקערה גדולה שיהיה לבצק מקום לתפוח כרצונו
לאחר כשעה כאשר הבצק תפח מאד מכין משטח לישה מרדיד אלומיניום לש את הבצק הייטב אפילו שומעים את האוויר בורח החוצה
מכין שלוש רצועות בצק וקולע צמה מניח על משטח התבנית נייר אפיה שם את החלה על התבנית באלכסון מבריש עם חלמון ביצה מדולל בכף מים מפזר שומשום
עכשיו מדליק את התנור לחום של 180 מעלות, ועד אשר התנור מגיעה לחום הדרוש החלה תפחה פעם שניה מכניס לתנור עד קבלת צבע חום זהוב ושיפוד במבוק נכמס ויוצא נקי.

חלה מתוקה על בסיס סילאן
אותו התהליך רק מוסיפים כוס ורבע סילאן במקום אחד מכוסות המים במתכון המקורי.
בזמן הלישה יש להוסיף קמח לקבלת בצק יציב ולא דביק.
יש להקפיד שהבצק לא יהיה רך מידיי אפילו עם הוא לא דביק, מכוון שאז החלה תקרוס ממשקלה העצמי ותהיה שטוחה,
אני בודק את חוזק הבצק בזה שבגמר הלישה אני מכין כדור מהבצק ומחזיק אותו ביד, הכדור צריך להשאר כדור ולא להמעך אט אט



עוד וריאציה

אני לש בצק של חלה רגילה כפי ששלחתי קודם
מכין כדורים קטנים מהבצק ומסדר את הכדורים בצורת חלה טיפה מרטיב את תחתית הכדור כדי שידבקו אחד לשני
מורח מלמעלה בחלמון ביצה מדולל מעט במים בוזק שומשום או פרג
ואופה עד קבלת הצבע הנהדר


Just A Cook
11/08/2015 16:18
כחובב גדול של חלות אני חייב להודות שזה רעיון נהדר להשתמש בסילאן, לגמרי אימצתי :-)
פוקסי99
11/08/2015 16:23
תודה !
כתיבת תגובה:
שמכם:

אימייל:

קישור:

תגובה:


הקלד את המספר המופיע בתמונה:

קבלת עדכונים
רוצים לקבל הודעה במייל בכל פעם שהבלוג שלי מתעדכן ?

עדכוני RSS
חיפוש
מתכונים מנצחים
סדנאות אוכל
מידעון
מבחר סלטים לכל דורש